Belföld

Passat a kerületi vezetők kedvence

8 millió forintnál drágább szolgálati autóval intézi ügyeit öt budapesti polgármester is - derült ki InfoRádió felméréséből.

Az Index.hu által közölt jelentés szerint a legdrágább szolgálati autója Hunvald Györgynek a VII. kerületi polgármesterének van egy 2003-as Rover 75, de nem sokkal marad el tőle a szomszéd Terézváros vezetőjének autója sem. Verók István az MG-Rover 75-ös 2004-es sportváltozatát használja, amelyért 9 és fél millió forintot fizetett az önkormányzat.

Demszky Gábor egy 2003-as A6-os All Road Audival, intézi ügyeit, amit a városháza több mint tízmillió forintért vásárolt. Ha az Audi elromlik, egy Opel Fronterát havi 156 ezerért, ha pedig ez is elromlik, akkor egy Volkswagen Touareget bérel neki a főváros.

A közepes felszereltségű Volkswagen Passatot kedvelik egyébként a legtöbben, ilyen autója van Tarlós István óbudai, Csécsei Béla józsefvárosi, Tóth József angyalföldi, Mester László pestlőrinci és Geiger Ferenc soroksári kerületvezetőnek. A járművek 2-4 évesek, beszerzési áruk pedig 5 és 7 millió forint között szóródik.

Szabó Lajos Mátyás, a XVI. kerület első embere és Tóth Mihály csepeli polgármester saját kocsicsját használja ugyan, ám mindkettőjük költségeit fedezi az önkormányzat. Szabó Lajos Mátyás vidékre és külföldre egy 2004-es, 5 millió forintos szolgálati Seat Alhambrával utazik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik