Belföld

Jog információs kampányt indít az EU

Információs kampányt indított az Európai Bizottság a tíz új uniós tagállamban a tagállamok közötti polgári ügyekben való jobb együttműködés elősegítésére.

A kampány előkészületeihez hozzátartozott az az országos telefonos felmérés, amelyben polgári jog területén praktizáló szakembereket kérdeztek meg arról, hogy eddigi munkájuk során milyen EU-s polgári jogi információs forrásokat használtak és ezen információkat milyen hatékonysággal voltak képesek felhasználni gyakorlati munkájuk során.

Az információs kampány ideje alatt a 10 új tagállamban plakátok és sajtó- hirdetések hívják majd fel a figyelmet az egységes európai jogi szemlélet kialakításának fontosságára.

A kampánynak „Az élet dolgai – európai szinten” címet adták, amely arra utal, hogy az integrációs folyamat és a kereskedelmi kapcsolatok felgyorsulása, illetve erősödése nyomán nőtt a társadalmak egyes tagjainak mobilitása is.

Várhatóan az egységes európai jog egyre több esetben érvényesül majd. Szintén a kampány keretében elkészült egy, jogi szakemberek részére szerkesztett összefoglaló ismeretterjesztő kiadvány is, minden újonnan csatlakozó ország saját nyelvén. Magyarországon, napokon belül 18 000 magyar nyelvű példányt postáznak majd az itthon praktizáló jogászok, ügyvédek, bírók és más szakemberek számára. A kiadvány ingyenes. 

További segítség a www.eurocivil.info weboldal, amelynek anyagait mostantól magyar nyelven is olvashatják az érdeklődők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik