Belföld

Új festőüzemet avattak a Bombardier-MÁV-nál

Technológiai fejlesztés eredményeként, részben európai uniós támogatással új festőüzemet adtak át a Bombardier-MÁV Kft. üzemében Dunakeszin.

A 800 munkást foglalkoztató cég elmúlt 3 évben összesen egymilliárd forint értékben hajtott végre fejlesztéseket, ennek része a mostani beruházás is – mondta az átadás alkalmából Dián József a kft. igazgatója. A 92 millió forintos ráfordításból 45 milliót európai uniós pályázaton nyertek el, a többi saját forrás.

Az igazgató arról is szólt, hogy a terv szerint a dunakeszi üzem fokozatosan olyan regionális szerviz-központtá válik, ahol a hazai megrendelések mellett a környező országok vasúti kocsiijainak javítására, felújítására is berendezkednek.

Tavaly, egy kiugróan magas görög megrendelés eredményeként 23 milliárd forint árbevételt könyvelhettek el – hívta fel a figyelmet az igazgató. Az üzem idén is szállít görög partnerének új, óránként 200 kilométeres sebességre is képes vasúti személyszállító kocsikat, de ennek ellenére csak 14 milliárdos árbevétel a cél. Emellett a MÁV részére folytatja az elővárosi vasúti közlekedésben használt régi kocsik felújítását. Eddig már 120 kocsit újított fel és adott át, az idén további 65 vagon modernizálása, a feladat, összesen 7 milliárd forint értékben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik