Belföld

Felelősöket keresnek a salgótarjáni öblösüveggyár dolgozói

A salgótarjáni öblösüveggyár dolgozói továbbra sem tudják, hogy miként zajlott a gyár privatizációja, és kik a felelősek azért, hogy a jelentős állami támogatások ellenére felszámolás alatt áll a 750 embert foglalkoztató gyár.

Palkovics Imre a Munkástanácsok elnöke elmondta, hogy érdekképviseletként nem tudják jogi útra terelni a privatizáció ügyét, de minden információt nyilvánosságra hoznak, amit jogukban áll megszerezni.

Az elnök a felszámolóbiztossal folytatott megbeszélés után találkozott a dolgozókkal, akiket elmondása szerint semmiről nem tájékoztatnak. Az alkalmazottak azt indítványozzák, hogy tegyenek feljelentést ismeretlen tettes ellen.

Palkovics arról is beszámolt, hogy a közeli napokban a bérgarancia alapból a még hátralévő bértartozást is rendezi a felszámoló. Ebből a keretből az összes tartozást nem tudják kifizetni, további bérgarancia alaphoz csak “a szoros szabályoktól való eltéréssel” juthat a salgótarjáni cég – tette hozzá az elnök.

A felszámoló tanulmányokat készíttet arról, hogy a gyár mely részei működőképesek, és döntését minden érintett bevonásával hozza majd meg, így nem a gyár bezárása a cél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik