Belföld

Felelősöket keresnek a salgótarjáni öblösüveggyár dolgozói

admin
admin

2005. 04. 14. 18:33

A salgótarjáni öblösüveggyár dolgozói továbbra sem tudják, hogy miként zajlott a gyár privatizációja, és kik a felelősek azért, hogy a jelentős állami támogatások ellenére felszámolás alatt áll a 750 embert foglalkoztató gyár.

Palkovics Imre a Munkástanácsok elnöke elmondta, hogy érdekképviseletként nem tudják jogi útra terelni a privatizáció ügyét, de minden információt nyilvánosságra hoznak, amit jogukban áll megszerezni.

Az elnök a felszámolóbiztossal folytatott megbeszélés után találkozott a dolgozókkal, akiket elmondása szerint semmiről nem tájékoztatnak. Az alkalmazottak azt indítványozzák, hogy tegyenek feljelentést ismeretlen tettes ellen.

Palkovics arról is beszámolt, hogy a közeli napokban a bérgarancia alapból a még hátralévő bértartozást is rendezi a felszámoló. Ebből a keretből az összes tartozást nem tudják kifizetni, további bérgarancia alaphoz csak “a szoros szabályoktól való eltéréssel” juthat a salgótarjáni cég – tette hozzá az elnök.

A felszámoló tanulmányokat készíttet arról, hogy a gyár mely részei működőképesek, és döntését minden érintett bevonásával hozza majd meg, így nem a gyár bezárása a cél.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Tragikus hirtelenséggel

John F. Kennedy writes at his desk in his Senate office, ca. 1953-1961. (Photo by © CORBIS/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.