Belföld

Debrecen-München légi járat indul

Májustól indítja első menetrendszerinti járatát a helyi repülőtér Debrecen és München között - jelntette be sajtótájékoztatón Bernhard Brons, a járatot üzemeltető OLT GmbH elnöke és Kósa Lajos Debrecen polgármestere.

A megállapodás értelmében a 21 hétig tartó kísérleti programban kedden, szerdán, csütörtökön járatpárt közlekedtetnek a cívis városból München központi repülőterére, míg hétfőn a német városból, péntekenként pedig Debrecenből indul egy-egy járat a célállomásra.

Az OLT légitársaság az induláskor Saab 340 A típusú, 33 személyes repülőgéppel szállítja az utasokat a két város között, amely – hangsúlyozta Bernhard Brons, az OLT GmbH elnöke – modern, biztonságos, a legkorszerűbb technikával felszerelt repülőgép.

Kósa Lajos a sajtótájékoztatón kifogásolta, hogy a Malév nem volt partner menetrendszerű debreceni járat indításában, de nem tettek le arról a szándékukról, hogy a magyar légitársaság közreműködésével elinduljon a Debrecen-Budapest közötti légi közlekedés.

A Debrecen-München közötti kétórás légi járatra a jegyeket az OLT saját rendszerén keresztül fogja értékesíteni, de lehetőség lesz interneten és több debreceni utazási irodában is megvásárolni a repülőtéri illeték nélkül 250 euróba kerülő repülőjegyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik