Belföld

Bírálja az MSZOSZ az adóreform-javaslatot

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöksége elfogadhatatlannak tart minden olyan javaslatot, amely az átlagos és átlag alatti jövedelműek terheit tovább növelné.

A szakszervezet elutasítja az adóreform bizottság javaslatait, és azt várja a miniszterelnöktől, hogy ne fogadja el a munkavállalókra, nyugdíjasokra hátrányos, a nagyobb közterheket jelentő előterjesztést.

Az MSZOSZ elutasít minden olyan javaslatot, amely a terheket úgy csoportosítja át, hogy a munkavállalók közterhei tovább növekedjenek. Különösen sérelmesnek tartják, hogy miközben az adóreform célja éppen a nettó keresetek és a bérköltség közötti különbség csökkentése, a javaslat szerint a különbség tovább növekedne.

Az elnökség egy igazságos adórendszertől elsősorban azt várná, hogy arányos közteherviselést valósítson meg. Csökkentse továbbá a munkabérhez kapcsolódó aránytalanul magas központi elvonásokat, legyen szociálisan érzékeny, kedvezményrendszere segítse a legfontosabb társadalompolitikai célok megvalósítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik