Belföld

Orbán karrierjének végéről beszél az MSZP

Lejárt a 30 napos határidő, amíg Orbán Viktor volt kormányfő sajtó-helyreigazítási pert indíthatott volna az Élet és Irodalom cikkét illetően - közölte a Nyakó István az MSZP szóvivője.

Nyakó István szerint Orbán Viktor volt miniszterelnök, a Fidesz elnöke politikai karrierjének végét jelentheti, ha igaznak bizonyulnak az Élet és Irodalom című hetilap állításai.

A politikus szerdai budapesti sajtótájékoztatóján fogalmazott úgy, hogy lejárt a 30 napos határidő, amely után a Polgári törvénykönyv értelmében sajtó-helyreigazítást lehet kérni, s erre még mindig nem került sor Orbán Viktor részéről.

Nyakó István megfogalmazása szerint tehát már 31 napja nem tudjuk, hogy Orbán Viktor tanácsokat adott-e a részben felesége tulajdonában lévő vállalkozásnak állami támogatások megszerzésére, illetve felhasználta-e politikai hatalmát és miniszterelnöki tekintélyét a családi vállalkozás gazdagodása érdekében.

Az MSZP arra is választ vár, hogy Orbán Viktor valóban mondta-e azt, amit az Élet és Irodalom rá hivatkozva közölt. Nyakó István érvelése szerint a közbizalom hiányát eredményezi, ha igaznak bizonyulnak a hetilap közlései.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik