Belföld

Újabb négy pezsgő nevét birtokolná a Henkell

Összefonódás engedélyezése iránti kérelmet nyújtott be a Gazdasági Versenyhivatalhoz a Henkell & Söhnlein Sektkellereien KG. Kérelmében a Walton Pezsgőgyár Részvénytársaság által gyártott termékek átvételét kérvényezte.

A  cég a “Pompadour”, “Claudius Ceasar”, “Voila”, “Kölyök” és “Hungasekt” kereskedelmi márkák tulajdonjogának mint vállalkozás-résznek a megszerzését kérelmezte. 

Az összefonódást megelőzően a Henkell megszerezte a Walton Pezsgőgyár Rt.-től a “Walton” kereskedelmi márka tulajdonjogát. Ezen tranzakció nem volt engedélyköteles, mivel a Walton kereskedelmi márka 2004. éves forgalmazásából elért árbevétel nem haladta meg az 500 millió forintot, azaz a versenytörvény szerinti engedélykérési küszöbszámot.

A GVH eddigi elemzései alapján részletes vizsgálatra kerül sor, mert a tranzakció nem minősül nyilvánvalóan engedélyezhetőnek, így nem esik a GVH közleményében meghatározott úgynevezett egyszerűsített eljárás kereteibe.

A Henkell und Schönlein korábban megvásárolta a Törley és BB márkákat is, ezzel mostanra az összes magyarországi pezsgőmárka a német cég kezébe került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik