Belföld

Vesztegetés miatt előzetesben a polgármester

admin
admin

2005. 04. 12. 15:00

Kétmillió forint kenőpénzt kért egy polgármester, ebből egyet meg is kapott azért, hogy egy jövendő beruházásnak kedvezően változtassák meg a település rendezési tervét.

Az eddig meg nem nevezett község területén egy elkészítendő beruházás megkezdéséhez szükséges rendezési tervre és annak előkészítésére volt szükség. A polgármester az ügy intézéséért saját célra kétmillió forintot kért azért, hogy a rendezési terv előkészítésére megbízást adjon. Az összeg felét április 8-án átvette azzal a feltétellel, hogyha az általa aláírt szerződéseket átadja, megkapja a további egymillió forintot – közölte Horváthné Varga Erzsébet, a Komárom-Esztergom Megyei Ügyészség szóvivője

A polgármestert tetten érték a megyei nyomozó hivatal munkatársai az előleg átvételekor, akit vezető beosztású, hivatalos személy által, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntettével gyanúsítottak meg – mondta Horváthné. Az ügy vizsgálata folyamatban van, a bűncselekmény 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető – tette hozzá.

Az ártatlanság vélelmére hivatkozva Vitéz Miklós, Komárom-Esztergom megyei főügyész nem volt hajlandó megnevezni annak a nagyközségnek a polgármesterét, akit tetten értek. Tájékoztatása szerint pénteken vették őrizetbe a közelebbről meg nem nevezett személyt kötelezettségszegés, vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A bíróság hétfőn tartóztatta le, s most is folyik az eljárás – hangsúlyozta a megyei főügyész.

Az MTI, valamint az index.hu meg nem erősített információi szerint Hendrik Istvánt, Dömös polgármestert vették őrizetbe. A dömösi önkormányzati testület hétfőn este rendkívüli ülésen Sinka Iván alpolgármestert bízta meg a település ideiglenes vezetésével. A dömösi polgármesteri hivatalban azt közölték, hogy bármilyen felvilágosítást csak Sinka Iván alpolgármester adhat, akit azonban mindeddig nem sikerült elérni.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A video grab from footage broadcast by the UK Parliament's Parliamentary Recording Unit (PRU) shows Britain's Prime Minister Theresa May as she speaks in the House of Commons in London on January 15, 2019, before MPs vote on the government's Brexit deal. - Parliament is to finally vote today on whether to support or vote against the agreement struck between Prime Minister Theresa May's government and the European Union. (Photo by HO / PRU / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / PRU " - NO USE FOR ENTERTAINMENT, SATIRICAL, MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.