Belföld

Az OMV is ajánlatot tett az Energopetrolra

A Mol-INA koönzorciumon kívül az osztrák OMV olaj- és gázipari vállalat is kötelező érvényű ajánlatot tett a boszniai Energopetrol benzinkút-üzemeltető privatizációra meghirdetett 67 százalékára.

Szarajevói értesülések szerint a Mol-Ina konzorciumon és az OMV-n kívül a boszniai Euroinzenjering és a bolgár Prista Oil is ajánlatot tett. A szlovén Petrol és a brit S&A Capital konzorciuma azonban már kiszállt a versenyből.

A 15 százalékos piaci részesedéssel rendelkező Energopetrol 65 benzinkutat működtet Bosznia-Hercegovinában, 2003-ban árbevétele 124 ezer tonnás értékesítés mellett 84 millió euró volt.

A boszniai háború előtt Energopetrol volt Bosznia-Hercegovina legnagyobb olajtermék értékesítője. Sajtóértesülések szerint a jelenleg 15 százalékos piaci részesedéssel és 65 tagú töltőállomás-hálózattal rendelkező cég súlyosan el van adósodva. Az Energopetrol 2003-ban 123 877 tonna kőolajat és kőolajterméket értékesített. A cég tavalyelőtt 1,25 millió eurós veszteséggel zárt, adósságállománya 15 millió euró volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik