Belföld

Újabb fapados száll le Ferihegyen

Júniustól a finn FlyNordic diszkontcég repülőgépe is leszáll Ferihegyen, s ezzel tízre emelkedik a budapesti fapados kínálat. A vállalat gépe hetente 2-3 alkalommal repül majd Budapest és Stockholm között – írja a Világgazdaság.

A norvég Norwegian és a dán Sterling után a finn FlyNordic gyarapítja a Budapestre is közlekedő észak-európai diszkontcégek táborát. A magyar utasok számára ezzel még több választási lehetőség nyílik, hiszen a Malév és a SAS mellett immár három céggel lehet eljutni a svéd fővárosba.

A FlyNordic 2001-ben alakult, akkor még csak Lulea és Stockholm között repült, majd a Finnair 2003 októberében megvásárolta a céget, s áttért a diszkont üzleti modellre. Az év végétől bővítette a célállomások körét Oslóval, Koppenhágával, Göteborggal és Umeával. Jelenleg ezeken kívül Kirunába, Berlinbe, Münchenbe, Dublinba, Tallinnba és Barcelonába is közlekedik a stockholmi fő repülőtérről, Arlandáról. A kétszáz főt foglalkoztató skandináv vállalat nyolc MD–80-as repülőgépet üzemeltet, és márciusban regisztrálta egymilliomodik utasát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik