Belföld

Bombariadó volt a Déli pályaudvaron

Megnyílt a forgalom előtt nem sokkal déli 12 óra után kedden a budapesti Déli pályaudvar, amit két órára bombariadó miatt ürítettek ki.

Kavalecz Imre, a MÁV sajtószóvivője közölte, hogy a rendőrség 12 óra 10 perckor befejezte a bombafenyegetés miatti vizsgálatot, visszaadták az utasforgalomnak a pályaudvart, amelyet 10.15 órakor zártak le. A bombariadó miatt körülbelül 10-15 vonat nem tudta elhagyni időben a Déli pályaudvart, és körülbelül ugyanennyi járat végállomása a Kelenföldi pályaudvar volt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) központi ügyeletére 9.55 órakor érkezett állampolgári bejelentés arról, hogy a pályaudvaron bomba fog robbanni. A Rendészeti Biztonsági Szolgálat tűzszerész munkatársai 10.02 órakor kaptak értesítést és azonnal elindultak a helyszínre, amelyet érkezésükig a BRFK teljesen kiürített.  A tűzszerészek kutyákkal vizsgálták át az állomáson álló vonatokat, a peronokat, az irodaházat, és a pályaudvar alatti üzlethelyiségeket.


A rendőrség keresi a bejelentőt, akiről egyelőre csak annyit tudnak, hogy egy budapesti telefonfülkéből hívta a központi ügyeletet. Szabó Illés, a BRFK sajtóügyeletese elmondta, hogy a valótlan bejelentés közveszéllyel fenyegetés vétségének minősül, amelynek elkövetéséért két évig terjedő szabadságvesztés, közérdekű munka vagy pénzbüntetés szabható ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik