Belföld

MUNKANÉLKÜLI NÕK KÉPZÉSE UNIÓS PÉNZEKBÕL

A munkaerőpiacról kiszorult, szakképesítés nélküli nők képzéséhez nyert uniós támogatást a Magyar Logisztikai Egyesület.

Az államilag elismert, logisztikai ügyintéző képesítés megszerzése mellett, az elnyert 22,8 millió forintos, vissza nem térítendő támogatásból a képzésben résztvevők mentális felkészítést és támogatást kapnak a munkába visszailleszkedéshez és az ottani helytálláshoz. A tanfolyamokat az elmaradottnak számító Észak-Magyarországi régióban szervezi az Egyesület regionális oktatási irodája.
A program előkészítéseként a helyi Munkaügyi Központok segítségével részletes felmérés készült a célcsoportba tartozó nőkről. A kiválasztás szempontjainak megfelelt 15 hölgy képzése már meg is kezdődött Gyöngyösön. Az MLE tanfolyamain résztvevők – idegen nyelvi és informatikai képzéssel kiegészített – OKJ-s Logisztikai Ügyintéző szakképzésben részesülnek. Emellett mentális tanácsadáson, valamint készségfejlesztő – tanulási, és munkamotivációt, vagy álláskeresési technikák elsajátítását erősítő – tréningeken vehetnek részt.
Az Egyesület gondoskodott a tanfolyamot elvégzők elhelyezkedéséről is. A képzésben résztvevők 40 százalékának munkába állítását és foglalkoztatását minimum 6 hónapig biztosítják, konzorciumi partner bevonásával. A projekt itt még nem ér véget, mivel a munkába állás során az utánkövetést, a munkahelyi beilleszkedést, a munkahely megtartásának segítését is támogatják – mondta Tomka Gábor, a projekt vezetője.




Ajánlott videó

Olvasói sztorik