Belföld

Szili továbbra sem hivatalos jelölt

Szabad tárgyalási mandátummal folytatja az MSZP az egyeztetéseket az SZDSZ-szel a köztársaságielnök-jelölésről - jelentette be a szocialisták választmányi ülése után Hiller István pártelnök.

Kérdésre válaszolva Hiller István elmondta: olyan köztársasági elnököt akar, akit az MSZP jelöl és az SZDSZ támogat. Arra a kérdésre válaszolva, hogy Bihari Mihály, Glatz Ferenc és Bárándy Péter neve is szóba kerülhet-e a koalíciós tárgyalásokon, Hiller István azt mondta: “a pártban a legnagyobb támogatottsága Szili Katalinnak van, a további tárgyalásokon Szili Katalin nevével fogunk tárgyalni és a tárgyalási mandátumunk szabad”.

A pártelnök bejelentette azt is, hogy az elnökjelölt személyéről folyó koalíciós egyeztetésen Lendvai Ildikó frakcióvezető mellett a továbbiakban ő is részt vesz.

Hiller István elmondta, hogy az eredeti menetrendnek megfelelően az április 15-i pártkongresszuson döntenek az államfőjelölt személyéről, de az még nem dőlt el, hogy egy vagy több jelölt neve kerül-e a párt legmagasabb döntéshozó testülete elé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik