Belföld

Egyesült az MDF és az MDNP

admin
admin

2005. 04. 09. 16:11

Kilenc év külön politizálás után a Magyar Demokrata Fórum (MDF) és a Magyar Demokrata Néppárt (MDNP) egyesült, így együtt, egy pártként készülhet 2006-os parlamenti választásokra.

Az MDF országos gyűlése szinte egyhangúlag hagyta jóvá a pártfúziót, amelyhez az egyesítésére vonatkozó szerződést és az alapszabályt kellett módosítani. Az egyesítésre vonatkozó szerződést 305 igen, 18 nem szavazat és 8 tartózkodás, az alapszabály módosítását 309 igen, 15 nem és 7 tartózkodás mellett fogadták el a küldöttek.

Az MDNP egy másik helyszínen tartott országos küldöttgyűlése szintén támogatta a két párt egyesülését. Az MDF és az MDNP egyesüléséről szóló megállapodást a múlt hét szombaton írta alá Dávid Ibolya, az MDF elnöke és Szabó József, az MDNP elnöke. Az egyesülés után az MDF szervezetei és testületei kiegészülnek volt MDNP-s tagokkal, és az egyesült párt önállóan készül a 2006-os parlamenti választásokra.

Zsigmond Attila, az MDNP általános alelnöke a szavazást követően közölte: az MDNP egy másik helyszínen tartott országos küldöttgyűlése szintén támogatta a két párt egyesülését, 28 igen és egy nem szavazat mellett.

Hock Zoltán, az MDF elnökségi tagja az MDF országos gyűlésének szavazását megelőzően elmondta: 15 évvel a rendszerváltás követően az MDF-nek nem lehet más célja, minthogy megvédje a többpárti demokráciát Magyarországon. Az egyesülésről szóló döntés egy út vége és egy másik kezdete, a jövőről szól. “Számomra ez a döntés a lehetőséget adja meg, hogy megmaradjunk, megkapaszkodjunk” – mondta.

Kifejtette: a választók felhatalmazásának megtartása magában hordozza a lehetőséget, “hogy 2010-re már ne nyolc százalékot vagy tíz százalékot célozzunk meg, hanem 25 százalékot, hogy 2014-ben ne 25 százalékot, hanem 50 százalékot” .

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.