Belföld

Négy magyar cég a térség legjobbjai között

A Euromoney összeállítása szerint a kelet-európai térség legjobb vállalata az OTP Bank. A brit gazdasági magazin listáján a pénzintézet mellett három másik magyar cég is szerepel az első tízben.

A listát az újság elemző és befektető cégek tanácsadóinak a megkérdezése után állította össze. Több mint 300 kelet-európai vállalatot vettek a szakértők górcső alá. Számos szempont alapján rangsorolták a társaságokat, és végül az OTP hozták ki a térség legjobbjának. Az egyik megkérdezett szakértő szerint a pénzintézet pénzügyi eredményei kitűnőek, és az idei év második felében sem várható ebből a szempontból komoly változás. A legjobb tíz között van az OTP mellett a negyedik helyen szereplő Matáv, a hatodik Mol Rt. és a kilencedik Erste Bank hazai leányvállalat.

A szűkebb szempontok alapján készülő alkategóriákban is jól teljesítettek a magyar vállalatok. A legáttekinthetőbb gazdálkodású kelet-európai cégek rangsorában a második helyen a Matáv szerepel, míg az OTP az ötödik. Az internetes honlapok terén azonban még van lemaradásuk a magyar cégeknek, hiszen a legjobbak közé ebben a kategóriában egyetlen hazai vállalat sem tudott bekerülni.

Az elemzők véleménye szerint a legjobb vegyipari vállalat a Borsodchem lett, a legjobb biztosító a Generali-Providencia Rt., a legjobb olaj- és gázipari cég a Mol Rt., a legjobb gyógyszergyár a Richter Gedeon, a legjobb vezetékes telefonszolgáltató pedig a Matáv.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik