Belföld

Megszavazták a régió legjobb elemzőit

Az Institutional Investor című szaklap hagyományaihoz híven rangsorolta a feltörekvő piacok, és ezen belül Magyarország legjobb tőkepiaci elemzőit. A hazai rangsort Dani Katalin, a CA IB elemzője vezeti, második helyen lapunk befektetési szakértője, Zékány András, az ING részvényelemzője végzett.

Az Institional Investor a kelet-közép-európai térség, Közel-Kelet és Afrika (együttesen EMEA-régió) befektetési vállalkozásait és tőkepiaci szakértőit vette górcső alá. A céges rangsort a tavaly is első helyezett UBS vezeti, második a Deutsche Bank, harmadik pedig holtversenyben az ING Financial Markets és a Merrill Lynch lett.







Olvassa el…
Zékány András lapunkban közölt rendszeres elemzéseit vagy kérdezzen tőle a FigyelőNet szakértői rovatában!

A magazin országonként is felállította a ranglistát. A hazai piacon dolgozó elemzők közül szintén már második éve a CA IB elemzőcsapatát vezető Dani Katalin végzett az első helyen, akinek az OTP árfolyamára adott tavalyi elemzéseit emelték ki.

A második helyezett Zékány András lett, az ING részéről, aki különösen merész FHB-prognózisaival vívta ki az elismerést. A dobogó harmadik fokára Robert Bonte-Friedheim és két kollegája állhatott fel, akik a Citigroup londoni központjából adtak később beigazolódó előrejelzéseket többek között a gyógyszeripari részvényekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik