Belföld

Megindult az áfautalás

Zöld utat kapott az APEH, és elkezdte a 2004 negyedik negyedévi áfavisszaigénylések kiautalását. A PM szerint a jövő hét végéig a visszaigénylések nagy részét megkapják az adózók – adta hírül a Világgazdaság.

A lap információi szerint az APEH megyei igazgatóságai szerdán kapták meg az engedélyt, hogy megkezdhetik a 2004 negyedik negyedévi kiutalásokat. A 2004 negyedik negyedévi áfabevallások során mintegy 260 milliárd forint kiutalását kérték az adózók, ám még mindig igen lassan halad a kifizetés.

Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium (PM) politikai államtitkára a Világgazdaságnak elmondta, hogy korábban úgy gondolták, hogy március közepéig kiutalják a múlt év negyedik negyedévéhez kötődő visszaigényelt áfa nagy részét, azonban kiderült, valamelyest lassabban lehet teljesíteni azokat.

A jövő hét végére azonban utalják a visszaigényelt áfaösszeg nagy részét, és csak azokat teljesítik később, amelyek esetében még uniós információkra van szükség. Lezárult a tételes ellenőrzés, és nem az áfa-visszaigénylést, inkább a befizetést ellenőrzik szigorúan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik