Belföld

A legnagyobb német építőcégé a Mélyépítő

Németország legnagyobb építőipari cége, a Hochtief többségi tulajdont szerzett az egyik legnagyobb független magyar építőipari cégben, a Mélyépítő Budapest Kft.-ben – közölte a német társaság.

A Hochtief német építési konszern január elsejei visszamenőleges hatállyal 75,7 százalékos többségi részesedést szerzett az 1994-ben alakult Mélyépítő Budapest Kft.-ben.


A Hochtief közleményében csupán Mélyépítő néven emlegeti a magyar vállalkozást. A FigyelőNet megkereste a Mélyépítő Budapest Kft.-t, ahol azonban nem sikerült nyilatkozatra jogosult személyt találnia, így nem erősítették meg, és nem is cáfolták a német cég tulajdonszerzését.


Az már a Hochtief közleményében áll, hogy a két fél megállapodott: a vételárról nem nyilatkoznak.


Az egy évtizede alakult cég alaptőkéje 140 millió forint, 2003-ban 100-200 millió forint közötti adózás előtti eredményt produkált több mint 4 milliárd forintos nettó árbevétel mellett.


Jelentősebb folyó munkálatai között szerepelnek az M7-es autópáya balatonkersztúri csomópontjának, egy komplex pihenőhelynek, valamint a táskai pihenőhelynek és Balatonújlak-Balatonkeresztúr összekőtő út építési munkái több mint 2 milliárd forint értékben, a Vegyépszer Rt. megbízottjaként, valamint az ugyancsak milliárdos nagyságrendű horgosi határátkelő komplex építési munkálatai, a Szerb Közlekedési Minisztérium megbízásában.


A legnagyobb német építőipari vállalat a magyar céget úgy jellemezte, hogy különösen sikeres infrastrukturális projektek, utak, vasúti pályák, alagutak és tisztító művek megvalósításában.

A német vállalat reményei szerint hasznot húzhat a magyarországi építési beruházások erős felfutásából. A Hochtief által megkérdezett szakértők szerint a jelenlegi 8 milliárd eurós magyarországi építési volumen évente körülbelül kilenc százalékkal bővül.

A Hochtief a budapesti metróhálózat bővítésében, számos tisztítómű, valamint autópályák építésében szeretne részt venni – hangoztatja az esseni központú cég közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik