Belföld

Négy napja csökken az olajár

Csütörtökön már a negyedik napja folyamatosan mérséklődik a kőolaj ára a szabadpiacon. Az árakra hatással voltak az amerikai olajkészletek, amelyek már a nyolcadik hete folyamatosan növekednek.

Az irányadó amerikai West Texas Intermediate könnyűolajfajta a legközelebbi, májusi határidőre közép-európai idő szerint csütörtök reggel hordónként (159 liter) 55,79 dollár volt a New York-i árutőzsde (NYMEX) Szingapúrban folytatódó, elektronikus ACCESS jegyzésében. Ez 6 centtel olcsóbb a szerdai New York-i zárónál. A WTI szerdán 19 centet esett azután, hogy az amerikai olajkészletek 2,4 millió hordóval emelkedtek.

Az Amerikai Energiainformációs Ügynökség szerint a készletek 317,1 millió hordóra rúgnak, a legmagasabb szintet érték el három év óta. A benzinkészletek viszont 2,1 millió hordóval 212,3 millióra süllyedtek, a várt 1,3 milliós hordós csökkenéshez képest jobban.

Az északi-tengeri Brent könnyűolaj referenciafajta szerdán hordónként 17 cent csökkenéssel 55,27 dolláron zárt a londoni Nemzetközi Olajtőzsdén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik