Belföld

Távozik a kormányfő főtanácsadója

Felmentését kérte a miniszterelnök egyik politikai főtanácsadója. Braun Róbert személyes okokra hivatkozva hagyja ott posztját, döntését Gyurcsány Ferenc tudomásul vette.

Személyes okora hivatkozva adta be lemondását Braun Róbert, ennél többet azonban nem árult el. Az Index szerint az elmúlt hónapok szervezeti és stratégiai kérdésekben képviselt különvéleménye vezetett idáig.


Mint Braun Róbert a FigyelőNetnek elmondta, nem egy jobb állás motiválta döntésében. “Még nem gondolkoztam el azon, mihez fogok ezután kezdeni” – mondta. A miniszterelnök nem próbálta meg marasztalni. “Olyan ember vagyok,aki ha meghoz egy döntést, azt okkal teszi. Ezt Gyurcsány Ferenc is nagyon jól tudja” – hangsúlyoztaa főtanácsadó. Hozzátette, még nem tudja, pontosan mikortól lép életbe a felmondása, hiszen sok ügy még folyamatban van, ezek átadása-átvétele pedig időt vesz igénybe.


Braun egyébként még Medgyessy Péter lemondását követően csatlakozott Gyurcsány Ferenc csapatához. A Kiss Péterrel szembeni kampányban a kormányszóvivői posztról lemondott Gál J. Zoltán, valamint Szigetvári Viktor és Keszthelyi András mellett Braun is jelentős szerepet vállalt Gyurcsány 2004. augusztusi, MSZP-n belüli korteskedésének szervezésében.

Korábban Braun a Medgyessy kormányban mint a kormányfő beszédeinek írója vállalt szerepet. Helyettes államtitkári poziciójáról tavaly májusban lemondott, miután több kritika érte a miniszterelnök csökkenő népszerűsége kapcsán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik