Belföld

Távozik a Dunaferr-vezér

Közös megegyezéssel távozik a Dunaferr Rt. vezérigazgatói posztjáról Hónig Péter, helyére az eddig a cég felügyelő-bizottságában dolgozó Sushil Trikhát javasolta a társaság igazgatósága kedden, Dunaújvárosban megtartott ülésén.

Hónig távozása nem volt meglepetés, ugyanis febuár elején a Malév Rt. rendkívüli közgyűlése megválasztotta a magyar légitársaság elnökének. Sándor László távozó elnök-vezérigazgató posztját akkor kettéválasztották. A döntés értelmében vezérigazgatói megbízatást Gönci János kapta, míg az igazgatóság elnöki székébe Hónig Péter került.

A Dunaferr keddi közleménye szerint “a Dunaferr tulajdonosváltását követő nemzetközi integrációja újabb állomásaként változás történt a társaságcsoport felső vezetésében”. Az igazgatóság a Dunaferr Rt.-t 2002 óta irányító és “a céget annak reorganizációja és pénzügyi konszolidációja mellett az eredményes privatizációig elvezető” Hónig Péter tevékenységének elismerése mellett egyetértett a vezérigazgató munkaviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetésével és azt a közgyűlés számára elfogadásra javasolja. A vezérigazgató személyével kapcsolatos változásról a Dunaferr Rt. következő – április 26-ra tervezett – közgyűlése is határozni fog.


Távozik a Dunaferr-vezér 1

Hónig Péter (fotó: MTI)

A leköszönő vezérigazgató szerint a Dunaferr Rt. magánosítása hosszú távra biztosította a dunaújvárosi acélgyártás jövőjét. “Kritikus helyzetből sikerült felállnunk” – mondta a közlemény szerint Hónig Péter.

Az igazgatóság által a vezérigazgatói posztra javasolt Sushil Trikha egyik legfontosabb feladatának a Dunaferr Donbass-Duferco csoporton belüli nemzetközi integrációjának elősegítését nevezte a cég közlése szerint.

A Dunaferr Rt. igazgatósága keddi ülésén több személyi kérdésben is döntött. Az eddig betöltetlen személyzeti vezérigazgató-helyettesi munkakör ellátásával Leonid Koshykot, a Dunaferr Rt. igazgatóságának tagját bízták meg, a termelési vezérigazgató-helyettesi posztot a jövőben William Ernst tölti be, elődje Szücs László helyett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik