Belföld

Idén is növelte bevételeit a TV2

A tavalyi rekordév azonos időszakához képest is növelte idén januári és februári bevételeit a TV2 – áll a társaság szerdai közleményében. A társaság ebben az esztendőben volt először nyereséges.

Januárban 1,18 milliárd forintos bevételt könyvelt el a cég, ami 24,2 százalékos növekedésnek felel meg az előző év azonos időszakához képest; februári bevételük 1,69 milliárd forint volt, ami 7 százalékkal múltja felül a 12 hónappal korábbi adatot.

A bevételi struktúrának megfelelően a januári és februári összegek tartalmazzák a televízió teljes bevételét, ami a reklámszpotok és a szponzorálás esetében az ügynökségi jutalék értékét is magában foglalja.

A TV2-t működtető MTM-SBS Rt. csoport az előzetes adatok alapján 22,55 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 2,53 milliárd forint adózás előtti eredménnyel zárta a tavalyi évet. A társaság mérlegfőösszege az előző év azonos időszakához viszonyítva 12 százalékkal, 15,19 milliárd forintra nőtt 2004-ben, míg bevétele átlagosan 15 százalékkal növekedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik