Belföld

Diploma mellé ingyentelek Kaposvárott

Fiatal, a gazdaságban dolgozó diplomás szakembereknek ingyen biztosít építési telket Kaposvár önkormányzata; a Videoton Holding Rt. megkeresésére elsőként nyolc, a cégnél dolgozó szakember letelepedését tudják ily módon segíteni - közölte a város polgármestere.

Kaposvár számára rendkívül fontos, hogy diplomás szakemberek letelepedjenek a városban, ez jelent ugyanis garanciát arra, hogy hosszú távon hozzájárulnak a gazdaság, és ezzel a város fejlődéséhez – mondta sajtótájékoztatón Szita Károly.

Hozzátette: ez nem csak a város, hanem a munkaadók érdeke is, hiszen nekik is fontos, hogy jól képzett, magas szintű tudással rendelkező szakembereket foglalkoztathassanak. A Videoton Holding Rt.-nél dolgozó diplomás szakemberek számára a város egy új, most beépülő területén biztosítanak telkeket, egyenként 1135 négyzetméternyi építési területet. 

Az önkormányzat nem a magánszemélyekkel, hanem a munkaadókkal köt egyezséget, az ingyenes telkekért cserébe a tulajdonosok vállalják, hogy tíz évre szerződést kötnek a munkavállalójukkal. Ha ezt nem tartják be, ki kell fizetniük a telek árát

Gerber András, a Videoton vezérigazgatója elmondta: jelenleg mintegy 30-35 olyan diplomás szakember dolgozik a cégnél, aki albérletben lakik. Szükség van rájuk, sokan közülük stratégiailag fontos munkakört töltenek be, megtartásukhoz azonban el kell érni, hogy kötődjenek a gyárhoz, a városhoz – mondta a vezérigazgató, hozzátéve: ezt a kötődést erősítheti, hogy segítik őket a letelepedésben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik