Belföld

5,3 milliárdos profittal zárt tavaly az ING

Az ING Biztosító előzetes adatok alapján 2004-ben 5,3 milliárd forint adózott nyereséget ért el, 1,2 milliárd forinttal haladva meg az egy évvel korábbi 4,1 milliárd forintot.

A biztosító a tavalyi nyereség 45 százalékát fizeti ki osztalékként a tulajdonosnak – jelentette be Bordás György, az ING Biztosító Rt. elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatóján.

A magyarországi ING csoport – az ING Biztosító és az önkéntes, valamint a magán nyugdíjpénztár – 2004 végén több, mint 500 milliárd forint vagyont kezelt, 120 milliárddal nagyobb összeget, mint egy évvel korábban. A biztosító tavalyi díjbevétele 2004-ben elérte a 67 milliárd forintot.

A biztosító az életbiztosítási piaci részesedése 2004 végén meghaladta a 27,5 százalékot, tavalyi, 67 milliárd forintos díjbevétele lényegében megegyezett a második legnagyobb piaci szereplő, az Aegon és a harmadik, a Generali-Providencia együttes díjbevételével.

Tavaly az ING Biztosító 37 ezer darab új szerződést kötött, az év végi kezelt állomány meghaladta a 427 ezer darabot. Az életbiztosítási szerződések biztosítástechnikai állománya 2004 végén elérte a 208 milliárd forintot.

A csoport magán és önkéntes nyugdíjpénztára, az ING Országos Magánnyugdíjpénztár és az ING Önkéntes Nyugdíjpénztár a második-harmadik legnagyobb a piacon. Összesített piaci részesedésük a taglétszám alapján 12, a kezelt vagyon alapján 13 százalék.

Az ING csoport magyarországi tagjainak vagyonát az ING Befektetési Alapkezelő Rt. kezeli, a csoport vagyona 2005 februárjában meghaladta az 500 milliárd forintot – mondta Kovács Zsolt, az ING Befektetési Alapkezelő Rt. vezérigazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik