Belföld

Kivonták a Corából a rossz sajtokat

A fóti Cora áruházban egészségre ártalmas sajtot talált a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség. A kereskedő ezért mind a hét áruházában kivonta a forgalomból a terméket.

Az áruház minőségbiztosítási osztályát március 24-én faxüzenetben értesítette a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség, hogy a 100g-os Arla Danablu nemespenésszel érlelt félkemény zsíros sajtból vett minta az egészségre ártalmas mikrobiológiai hiba miatt nem felelt meg. A terméket a Nowaco Kft. forgalmazza.

Az értesítés alapján mind a 7 Cora áruházban azonnal kivonták a forgalomból az érintett terméket és elkülönítetten, az előírásoknak megfelelően megjelölten tárolják. Tették ezt annak ellenére, hogy erre mind a mai napig semmilyen hatósági határozat nem kötelezte az áruházat. A Cora közleménye hangsúlyozza, hogy a termék megfelelősségéért az érvényes magyarországi szabályozás szerint nem az áruházat terheli a felelősség.

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség főosztályvezetője, dr. Kuthi Attila szerint a Cora részéről az áru bevonása felelős piaci magatartás volt. Kórodi András, a Nowaco menedzsere elmndta, hogy a Corán kívül még az Auchan, Tesco, Match, InterSpar, Kaiser’s, Metro, InterFruct, Reál és Coop áruházakban forgalmazzák a terméket.


Berecz Zsuzsa, a Nowaco munkatársa a FigyelőNet érdeklődésére elmondta: az azonnali vizsgálatot két független labor is megismételte, és azok eredményei negatívok lettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik