Belföld

A Fidesz volt kommunikációs főnöke vezeti a Krónikát

Meszleny László, a Fidesz volt kommunikációs igazgatója április elsejétől a Magyar Rádió Krónika rovatának vezetője. Elődje, Bálint István, lemondott tisztségéről.

Perjés Klára, a Kossuth adó főszerkesztője elmondta, hogy Meszleny László megbízatása egy évre szól, és úgy vélték, hogy az új vezető szakmai gyakorlata miatt nem volna méltó próbaidőt megszabni.

Bálint István, a műhely korábbi vezetője, aki maga mondott le tisztségéről, április elsejei hatállyal távozott posztjáról.







Kondor augusztusig marad
Csaknem Meszlényi távozásával egy időben az ORTT egyhangúlag döntött arról, hogy pályázatot ír ki a rádió elnökének tisztségére. Kevéssel a határozat meghozatala előtt a médiatörvény által megkövetelt kétharmad helyett csupán a tagok fele voksolt arra, hogy újabb négy évre válasszák meg a július végéig hivatalban lévő Kondor Katalint.


Meszleny László március közepéig, körülbelül egy éven át volt a Fidesz kommunikációs igazgatója. Ezt megelőzően a Duna Televízió hírigazgatójaként tevékenykedett.

Meszleny a Fidesztől való távozásakor elmondta, hogy közös megegyezéssel hagyta ott a legnagyobb ellenzéki pártot, mert átalakították a kommunikációs szervezetet.


A Fidesz egyik tisztségviselője, neve mellőzését kérve, arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Meszleny László munkáját Rogán Antal kampányfőnök veszi át, aki mellett Fekete Zoltán, a frakció sajtóosztályának jelenlegi vezetőhelyettese dolgozik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik