Belföld

Felszámolási eljárás indul a Zalahúsnál

A Zala Megyei Bíróság helyt adva a kérelmezők igényének, jogerős végzést hozott a Zalahús Rt.-nél indítandó felszámolási eljárásról - közölte Beznicza Árpád bírósági szóvivő.

Hatvan napot meghaladó, 2,7 millió forint összegű kintlévősége miatt a Zalahússal szembeni felszámolásra vonatkozó kérelmet adott be egy kft az elmúlt héten a megyei bírósághoz, de számos magánszemély is hasonló beadvánnyal élt.

Megalapozott volt a kérelem, s mivel a cég részéről nem történt fellebezés, a bíróság kedden jogerős végzést adott ki a felszámolási eljárás elindítására. Felszámoló biztosnak a budapesti Vectigalis Rt.-t jelölték ki- tájékoztatott Beznicza Árpád.

Hozzátette: emellett mintegy 20 dolgozó indított munkaügyi pert a Zalahús ellen bérkifizetések, valamint a rendkívüli felmondásokhoz kötődő járandóságok elmaradása miatt.

Fekete László, a tulajdonosváltást egy hete kimondó közgyűlésen kinevezett vezérigazgató a felszámolás hírére úgy reagált: ezzel háromhetes szélmalomharcuk ért véget. Beszámolt arról, hogy részlegesen újraindították a termelést, ismét kezdtek piacokat találni, de a banki hitelek átütemezése, a beszállító hitelezőkkel való megegyezés és az elmaradt bérek kifizetéséhez szükséges pénzügyi alap megteremtése nem sikerült.

A vezérigazgató elmondta: a vállalat tavalyi 1,3 milliárd forintos veszteségéhez és több mint 2 milliárdos adósságállományához még egy “végső lökés” érkezett, amikor a legutóbbi adóbevallás után az APEH inkasszót nyújtott be. Alig két hét alatt csaknem 200-an távoztak rendkívüli felmondással a cégtől, így április 1-jén 360 fősre apadt a dolgozói létszám.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik