Belföld

Rendezési ötleteket vár Budapest

admin

2005. 04. 04. 14:28

Nemzetközi ötletpályázatot ír ki a Podmaniczky-tervben meghatározott főbb fejlesztési központjaira a főváros - közölte a városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes.

Az elkövetkező hónapokban a fővárosi önkormányzat nyílt, nemzetközi városrendezési ötletpályázatokat ír ki arra a két nagyon fontos tengelyre, ahol a legtöbb fejlesztési projekt elhelyezkedik, és amelyek alapvetően meghatározzák a város stratégiai jövőjét – mondta Ikvai-Szabó Imre egy szakmai konferencián.

A várospolitikus ezek között említette a Duna mentén az északi és a déli területeket valamint a budai és a pesti belvárosok vonalától kifelé eső városrészeket. A városrehabilitációban “rendkívül erős stratégiai fék” az, hogy – európai viszonylatban is – nagyon alacsony az önkormányzati bérlakások aránya, ez mintegy 80 ezerre tehető.


A főpolgármester-helyettes szerint a közel 10 éve lezajlott “agresszív lakásprivatizáció” után a rossz állapotú házakban élőknek ma nincs elég forrásuk arra, hogy részt vegyenek az épületek felújításában. Illúziónak nevezte, hogy “ezt a szerencsétlen, de történeti okokból kialakult helyzetet” az önkormányzatok egyedül képesek lesznek megoldani.

Néhány nappal ezelőtt az Orbán Viktor nevével fémjelzett Nemzeti Konzultációs Tanács a főváros építészeti szimbólumának megalkotására szóló pályázat kiírását jelentette be.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.