Belföld

Mol-pakettet venne a Gazprom

A Gazprom fontolóra veszi, hogy ajánlatot tegyen a Mol még állami tulajdonban lévő részvénycsomagjára – közölte Alekszej Miller az orosz cég első embere.

Miller, aki pénteken állami kitüntetésben részesült a Parlamentben, találkozott Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel is, akivel tárgyalt a Molt érintő kérdésekről is.

Alekszej Miller újságírók kérdésére akkor kijelentette: a Gazprom fontolóra veszi, hogy vételi ajánlatot tegyen a magyar állam 11,8 százalékos kisebbségi pakettjére a Mol Rt.-ben. Hozzátéve:a Gazprom a Rosznyefty eszközeinek várható átvételével hamarosan a Molhoz hasonlóan egyaránt gáz- és olajipari társasággá is válik.

Véglegesen a Mol tulajdonába került a Shell 59 romániai benzinkútja – jelentette be a magyar olajtársaság. Ennek keretében a kutakat működtető Shell Romania új neve Mol R Comert lett. A magyar cég a most felvásárolt kutak esetében a forgalom megkétszereződését várja. Hamarosan felülvizsgálják, mely töltőállomásokat kell felújítani és melyeken elég a Shell-logót molosra cserélni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik