Belföld

A kisvállalkozások húzhatják Európát

admin
admin

2005. 04. 04. 16:28

Az EU nem az olcsó munkaerő és az erőforrások felelőtlen felhasználása árán fog fejlődni. A növekedés az európai kisvállalkozásokon múlik – mondta az EU tudományos és kutatási biztosa.

Az Unió GDP-jének kétharmadát a kisvállalkozások termelik meg, bár az exportból jóval kisebb mértékben veszik ki részüket. Azért, hogy megőrizzék versenyképességüket, be kell kapcsolódniuk a nemzetközi tudományos és kutatási programokba – nyilatkozta Szlovéniában Janez Potočnik. Az EU kutatási programjai ezért a kisvállalkozások versenyelőnyének és regionális dinamikájának maximalizálására törekszenek.

Európa nyerő lapja a tudás – mondta a biztos. Az Európai Bizottság “Partnerség a növekedésért és a munkahelyekért” programja ezért a kutatáson alapuló tudás megszerzését, az oktatáson alapuló tudásterjesztést és a tudás kiaknázásán alapuló innovációt tekinti a program három fő pillérét. A program keretében 2,3 milliárd eurót osztanak szét az európai kisvállalkozások között.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Hooded computer hacker working on desktop PC computer. P2P and piracy, computer virus and trojans, phishing, malware and ransomware concept with glitch effect.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.