Belföld

Újabb leépítések a Zalahúsnál

Felszámolási kérelmek érkeztek a cégbírósághoz a kétmilliárd forintos tartozást felhalmozó vállalat ellen. A Zalahústól eközben többen távoznak rendkívüli felmondással, mert nem kapják meg bérüket.

Fekete László, a Zalahús Rt. vezérigazgatója a Népszabadságnak elmondta, hogy a cégbíróság már értesítette a vállalatot a felszámolási kérelmekről, de ettől függetlenül is mindent megtesznek azért, hogy minél előbb kifizethessék a tartozásokat.

A cég mintegy kétmilliárd forint tartozást halmozott fel, s végül március elején Farkas Imre eladta hetvenkét százalékos részesedését az ingatlanhasznosító Re-N Kft.-nek, amelynek többségi tulajdonosa egy off-shore cég, a Gibrela Ltd. Az új többségi tulajdonos célja a vállalat újjászervezése, amit nehezít, hogy a dolgozók többsége még a januári bérét sem kapta meg, és a márciusi leépítések után hamarosan újabb csoportos elbocsátásra lehet számítani.

A cég várhatóan legfeljebb 250 alkalmazottat tart meg. A múlt hónap elején még csaknem hatszázan dolgoztak a Zalahúsnál, de azóta elbocsátottak nyolcvannégy embert, a múlt péntekig pedig kétszázan rendkívüli felmondással távoztak azért, mert nem kapták meg fizetésüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik