Belföld

Új kiadványszerkesztő programcsomag az Adobe-től

Az Adobe Systems Incorporated hétfőn bejelentette az Adobe Creative Suite új verzióját, a CS2-t. A grafikai programcsaládnak új elemei is megjelentek: az Adobe Stock Photos és Adobe Bridge szolgáltatás.

Az Adobe ma bejelentette a Creative Suite új verzióját. Az Adobe Creative Suite 2 (CS2) Premium Edition változatában az utóbbi években igen elterjedt grafikai tervezőprogramok – az Adobe Photoshop CS2, az Adobe InDesign CS2, az Adobe Illustrator CS2 és az Adobe GoLive CS2 – új verziói a vadonatúj Version Cue CS2-vel együtt kapnak helyet. A nemrég megjelent Adobe Acrobat 7.0 Professional szintén része ennek a hétfőn bejelentett szoftvercsomagnak.

Új elem a programcsaládban, a termelékenységi, képi és kreatív központ feladatát ellátó Adobe Bridge, amely az Adobe Creative Suite 2 szoftvereinek többnézetes fájlböngészését és problémamentes, termékfüggetlen integrációját biztosítja. Biztosítja emellett az Adobe Stock Photos, az új képtári fényképszolgáltatás elérését is, amely több, mint 230 ezer képet egyetlen kényelmes helyen fog össze többek között a világ olyan vezető képtári fényképszolgáltatóitól, mint a Getty Images Photodisc; a Jupitermedia Comstock Images; a Digital Vision; a nem jogdíjas zefaimages imageshop és az amana.

Szintén újdonság, hogy az SVG-T és hasonló mobil szabványok támogatásával az Adobe Creative Suite 2 felgyorsítja a nyomtatásra, az internetre és a legújabb generációs kéziszámítógép eszközökre szánt tervezés és kiadványszerkesztés munkafolyamatát.

Az Adobe CS2 Mac OS X 10.2.8 – 10.3.8, Java Runtime Environment 1.4.1, Microsoft Windows 2000 (4. szervizcsomag) és Windows XP (1. és 2. szervizcsomag) platformokra szánt változatai várhatóan május végétől kaphatók.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik