Belföld

Az elmaradt vasútreform miatt távozik a közlekedési helyettes államtitkár

Azonnali hatállyal, a lassan haladó vasúti reform miatt felmentette tisztségéből Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter Kovács Ferenc közlekedési helyettes államtitkárt.

Az egyik napilap értesülését szombat délelőtt Merényi Miklós, a gazdasági tárca kommunikációs vezetője erősítette meg az MTI-nek. Merényi nem kívánt nyilatkozni arról, hogy ki váltja fel posztján az eddigi helyettes államtitkárt. Elmondta viszont, hogy az utódot vasárnap sajtótájékoztatón mutatja be Kóka János. A gazdasági tárca kommunikációs szóvivője elmondta, hogy a miniszteri döntés oka elsősorban az volt, hogy Kóka János elégedetlen a vasúti reform menetével.

A miniszter ugyancsak kifogásolta, hogy a kelleténél lassabban halad a Budapesti Közlekedési Szövetség kialakítása, és nem tartotta megfelelőnek Kovács Ferenc munkáját a közlekedésirányítás terén. Közölte még, hogy a vasárnapi sajtótájékoztatón bemutatkozik Horváth László is, akit pénteken neveztek ki az Útgazdálkodási és Koordinációs Igazgatóság vezetőjének.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik