Belföld

Százmilliós pályázat egészségkártyára

admin
admin

2005. 04. 01. 07:09

Az idén várhatóan egymillió plasztik egészségügyi kártyát bocsátanak ki, amelyre most írják ki a tendert. Ezt csak azoknak a turistáknak érdemes kiváltani, akik az Európai Unióba utaznak, mert itthon továbbra is a taj-kártyát kell használni.

A napokban jelenik meg a Közbeszerzési Értesítőben a plasztik egészségkártya nyers kártyateste és a hozzá szükséges nyomtató beszerzésére kiírt pályázati felhívás – tájékoztatta a Világgazdaságot Király Gyula, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgató-helyettese. A százmillió forintos OEP-pályázat célja, hogy októbertől az Európai Unió tagállamaiba utazó turisták plasztikkártyát kapjanak az E-111-es papírnyomtatvány helyett.

Az idén várhatóan egymillió vizuális plasztikkártyát bocsátanak ki, amelyek átmenetet jelentenek az E-111-es nyomtatvány és a 2008-tól bevezetendő elektronikus egészségkártya között.

A plasztikkártyára az OEP viszi fel az adatokat. A biztosított neve, a születési ideje, taj száma, a lejárati idő és a kibocsátó egészségbiztosítási hely fog rajta szerepelni. Az OEP az ország 40 pontján építi ki a kártyakibocsátás infrastrukturális feltételeit, kiképezi a személyzetet és létrehozza a számítógépes hálózatot.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Fotó: Marjai János/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.