Belföld

Kezdődik a Gozsdu Udvar felújítása

Az Autóker Holding Rt. mint beruházó 2005 áprilisában megkezdi a budapesti Gozsdu Udvar műemléki felújítását, a beruházás értéke közel 8 milliárd forint.

A felújítási munkák során a hét, egymással összekapcsolt épület, a közöttük lévő hat belső udvart és az épületegyütteshez szervesen kapcsolódó Holló utca három lakóépületét újítják fel, valamint kialakítanak egy föld alatti parkolóházat is.

A műemléki felújítás során eredeti állapotban állítják vissza az 1902-ben épült Gozsdu Udvar homlokzatát, 120 lakást, 28 kereskedelmi és vendéglátó egységet is kialakítanak. A Holló utcai telkeken további 126 lakás, egy 238 férőhelyes parkolóház, valamint a pinceszinteken 98 férőhelyes parkoló és wellness centrum épül.

A Gozsdu Udvart 2001-ben értékesítették magánbefektetőknek, az Autóker Holding Rt. 2004-ben vásárolta meg a Magyar Ingatlan Kft-től. Az Udvar a háború előtt a belvárosi kereskedelmi és kulturális élet egyik központja volt. A felújítással – amely a tervek szerint 2006 őszéig tart majd – Budapesten egyedülálló nyitott vásárlóutcát alakítanak ki, kávézókkal, éttermekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik