Belföld

3,5 milliárd euró működőtőke áramlott be tavaly

admin
admin

2005. 03. 31. 16:54

2004-ben részvény, egyéb részesedés és újrabefektetett jövedelem formájában közel 3 milliárd euró értékű külföldi közvetlen tőkebefektetés valósult meg Magyarországon - közölte a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium. Ez 2001 óta a legmagasabb működőtőke-beáramlást jelentette.

Az egyéb (működő)tőkemozgások során 416 millió eurós nettó beáramlás mutatkozott, így a közvetlen külföldi tőkebefektetések teljes egyenlege 3 365 millió eurót ért el.

Ez nemcsak 2003-hoz viszonyítva mutat közel másfél milliárd eurós emelkedést, de 2001 óta a legmagasabb működőtőke-beáramlást jelzi. A GKM várakozásai szerint idén folytatódik a kedvező működőtőke-beáramlási trend, és így 2005-ben (részvény, egyéb részesedés és újrabefektetett jövedelem formájában) 3,5-4 milliárd euró körüli értékű külföldi közvetlen tőkebefektetés történhet Magyarországon.

Az 1990 óta Magyarországra érkezett külföldi közvetlen tőkebefektetések állománya 2004 végén elérte a 48,3 milliárd eurót; ebből 38,7 milliárd eurót a részvény, egyéb részesedés és újrabefektetett jövedelem formájú működőtőke-befektetések, 9,6 milliárd eurót az egyéb külföldi tőkebefektetések tettek ki. Az egy főre eső magyarországi működőtőke-állomány ezzel változatlanul a legmagasabb a kelet-közép-európai térségben.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.