Belföld

Terjeszkedik Kelet-Európában a bauMax

Az osztrák bauMax barkácsáruház lánc 2006-tól kiterjeszti működési hatókörét Romániára és Bulgáriára is. Forgalmát az elkövetkező öt évben több mint ötven százalékkal 1,5-1,6 milliárd euróra tervezi növelni.

A cég 2004-ben lépte át a milliárdos forgalmi küszöböt kilenc százalékos növekedési ütemmel. Romániai csapatát már összeállította a bauMax. Első kísérleti jellegű áruházát Bukarestben nyitja majd meg, amit két éven belül négy további követ. Bulgária 2007-ben kerül sorra.

2004-ben 1,001 milliárd eurós forgalmának közel felét termelte ki a közép-európai térségben. Összesen 53 üzlettel rendelkezik Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Szlovéniában és Horvátországban. Ezek összesen 471 millió euró forgalmat termeltek 13 százalékos növekedéssel. Különösen nagy növekedést értek el a magyarországi és szlovákiai érdekeltségek.

2004-ben befejezte részvény-visszavásárlási programját a bauMax. A cég így jelenleg 88 százalékban az Essl család és 12 százalékban a Spar csoport tulajdonában van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik