Belföld

Gyurcsány és barátai a Heti Válaszban

Igazi politikatörténeti csemegével lepte meg olvasóit a Heti Válasz, mely ismét a Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett politikai átalakulásnak járt utána.


Gyurcsány és barátai a Heti Válaszban 1

I. Táblázat – kattintson!


A szocializmusban gyűjtött politikai tőke rendszerváltás utáni kamatoztatását mutatja be – igaz, kissé féloldalasan, csupán a mai baloldalhoz sorolható személyek életútján keresztül – a Heti Válasz című lap.


A lapban közölt két táblázat azokat a személyeket veszi górcső alá, akik az előző rendszerben vezető szerepet töltöttek be a KISZ valamelyik szerveztében és az új „felállásban” is fontos pozíciók tulajdonosai.

A táblázat kiemelten foglalkozik Gyurcsány Ferenc kormányfő, valamint Kiss Péter kancelláriaminiszter egykori munkatársaival és kollégáival.



Gyurcsány és barátai a Heti Válaszban 2

II: Táblázat – kattintson!


A két táblázatban felsorolt több mint negyven név között szerepel az említetteken kívül Pongrácz Antal, aki korábban a KISZ Központi Pénzügyi Ellenőrző Bizottságának elnöke volt, ma többek között az OTP Bank Rt. vezérigazgató-helyettese, Akar László, aki az említett KISZ-szervezet tagja volt, ma a GKI Gazdaságkutató Rt. vezérigazgatója, Nagy Sándor, korábbi KISZ KB titkár, jelenlegi miniszterelnöki hivatali politikai államtitkár, Gy. Németh Erzsébet, korábbi budapesti úttörőszövetségi titkár, ma budapesti MSZP-frakció-vezető, Csizmár Gábor korábbi budapesti úttörőelnök, jelenleg munkaügyi miniszter, vagy például Molnár Gyula, aki egykoron a KISZ utódszervezetének, a BIT-nek a budapesti alelnöke volt, ma pedig a budapesti MSZP vezetője, XI. kerületi polgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik