Belföld

A Microsoft megegyezett az EU-val

Az Európai Bizottság elfogadta a Microsoft ajánlatát, hogy a media lejátszója nélkül új néven forgalmazza Windows XP operációs rendszerét - adta hírül a BBC Online.

A új XP neve Windows XP Home Edition N lesz, amely az angol “not with media player – lejátszó nélküli” szavakra utal. A Microsoft közleménye szerint az új változatot már eljuttatták a számítógépgyártókhoz, és heteken belül az üzletekben is kapható lesz.

A brüsszeli trösztellenes bizottság azt akarta elérni, hogy a szoftvergyártó cég a 497 millió eurós (120 milliárd forintos) bírság megfizetése mellett, a piaci erejét korlátozó intézkedéseknek is tegyen eleget.

A Microsoft a személyi számítógépek operációs rendszerei között piacvezető, de a szerverek és nagyobb számítógépek piacán, valamint az audio- és videoprogramok terén jóval kisebb az erőfölénye, ezt egyelőre nem vizsgálják az európai piacvédők. Ugyanakkor arra kötelezték a céget, hogy operációs rendszerét dobja piacra a hang- és képfájlok lejátszására alkalmas Media Player nélkül is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik