Belföld

Megszüntették az eljárást a Educatio ellen

Az Educatio Kht. ellen azért indult eljárás, mert a cég indokolatlanul indította gyorsított eljárással chip kártya–tenderét. A közbeszerzési döntőbizottság azonban megszüntette a vizsgálatot, mert a kht. képtelenné vált a szerződéskötésre.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) közleménye szerint az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht. a gyorsított eljárást a chip kártya alapú országos informatikai rendszer kialakítására, kártyaelfogadó infrastruktúra kiépítésére az oktatási intézményekben, valamint mintegy 600 000 darab chip kártya és 2,5 millió darab igazolvány legyártása tárgyában írta ki február 4-én.

A Gazdasági Versenyhivatal ezután hivatalból indított jogorvoslati eljárást a közbeszerzési döntőbizottságnál, mert a gyorsított a közbeszerzési eljárás vélhetően indokolatlan volt. A közbeszerzésekről szóló törvény rendelkezése szerint ugyanis a sürgősség nem eredhet az ajánlattevő késlekedéséből.

Miután a hivatal a jogorvoslati eljárást megindította, az Educatio Kht. kérte a jogorvoslati eljárás megszüntetését, mert időközben a szerződés megkötésére képtelenné vált a cég, és ez okból a közbeszerzési eljárást eredménytelenné nyilvánította. Ezután a közbeszerzési döntőbizottság megszüntette az eljárást, mivel a hivatalból indított eljárásra okot adó körülmény már nem állt fenn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik