Belföld

Kinevezték a Jövő Háza Program igazgatóját

A Millenáris Kht. ügyvezető igazgatója Szabó Szergejt nevezte ki a Jövő Háza Program igazgatójának, amely intézmény megépítéséhez az IHM megvásárolta a Millenáris Park idegen kézben lévő osztatlan közös tulajdonait.

A Millenáris Programiroda Kulturális Kht. kommunikációs vezetője Csörgő Tünde közleménye szerint az új igazgató feladata a Jövő Háza kiállítás és programjai tervezésének és megvalósításának koordinálása, a kivitelezési munkák irányítása, valamint a kiállítás utógondozási feladatainak vezetése lesz.


Szabó Szergej 1991-ben végzett a BME villamosmérnöki karán. Hét éven át az HBO-nál dolgozott, operatív igazgatóként a tévés üzemelésért felelt. Ezután a Lucent Technologies-nél nemzetközi projektek vezetőjeként, majd a Vivendi Telecom Hungary-nél marketing igazgatóként tevékenykedett. Legutóbbi munkahelyén, a Malév Rt.-nél stratégiai és üzletfejlesztési feladatokat látott el – olvasható a közleményben.


Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 100 százalékos tulajdonában lévő Kisrókus 2000 Kft. ugyancsak pénteken azt közölte, hogy megvásárolta a Millenáris Park idegen kézben lévő osztatlan közös tulajdonait.

A cég közleményéből kiderült, hogy az ügylettel elhárult az akadálya annak, hogy a Jövő Házának helyet adó épületek építési-engedélyezési eljárása a program megvalósítását veszélyeztető mértékben elhúzódjon. Az intézkedéseknek köszönhetően tartható lesz a felújítási munkálatok, beruházások ütemterve. A minisztériumi cég szerint az adás-vétel kapcsán – a rendezett tulajdonviszonyok eredményeként – az ingatlanegyüttes értéke növekedett.

Az adás-vételi eljárás lezárását követően már kizárólag csak a “Zöld Péter” játszótér marad a Millenáris Park területén idegen tulajdonban, de ez – elhelyezkedéséből adódóan – a kiállítás megrendezésének feltételét jelentő felújítási munkák megvalósítását nem hátráltatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik