Belföld

Kilencen pályáznak Kondor helyére

Kilencen vásárolták meg a határidőig a Magyar Rádió Rt. elnöki posztjára kiírt pályázat dokumentációs csomagját. Kondor Katalin július végéig maradhat hivatalban.

A testület múlt szombaton egyhangúlag döntött arról, hogy pályázatot ír ki a tisztségre. Kevéssel a határozat meghozatala előtt a médiatörvény által megkövetelt kétharmad helyett csupán a tagok fele voksolt arra, hogy javasolják a nagykuratóriumnak: újabb négy évre válassza meg az intézmény elnökévé a július végéig hivatalban lévő Kondor Katalint. A pályázati kiírás szövege szerint az a büntetlen előéletű, felsőfokú végzettséggel rendelkező magyar állampolgár indulhat a tisztségért, aki feddhetetlenségi, átvilágítási és összeférhetetlenségi nyilatkozatot tesz.


Kilencen pályáznak Kondor helyére 1

Kondor Katalin (fotó. MTI)

Feltétel legalább egy világnyelv tárgyalási szintű ismerete, minimum ötéves szakmai gyakorlat a tájékoztatás, műsorszerkesztés, műsorkészítés, műsorszolgáltatás, kultúra, tudomány területén, továbbá az ezekkel összefüggő jogi, igazgatási, gazdasági területen, valamint legalább ötéves vezetői gyakorlat.

A mellékletekkel együtt legfeljebb ötven oldalas pályázatban a közszolgálati médium jövőjével kapcsolatos elképzelések mellett az indulónak meg kell jelölnie díjazási igényét is. A pályázat benyújtásának határideje április 12. A rádió elnökét a pályázat alapján – a kuratóriumi elnökség által tett személyi javaslat nyomán – titkos szavazással, négy évre választja a kuratórium. A kuratóriumi elnökség egy alkalommal, a mandátum lejárta előtt 120 nappal dönthet úgy, hogy javasolja a nagykuratóriumnak, újrázhasson a vezető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik