Belföld

Visszavásárolja részvényeit a Yahoo

Öt év alatt három milliárd dollár értékű saját részvényt vásárol vissza a Yahoo – döntött a társaság igazgatótanácsa.

A Yahoo Inc. bejelentése szerint a vásárlást a társaság működő tőkéjéből hajtják majd végre. A cég készpénz és készpénzzé tehető értékpapír-állománya december 31-én 4,6 milliárd dollár volt.

Március 4-én a Yahoo-nak 1,4 milliárd részvénye forgott. A részvény-visszavásárlás a társaság részvényeinek 6,9 százalékát, mintegy 97 millió részvényt érint. A cégnek, 30,87 dolláros részvény-árfolyamon számolva 42,82 milliárd dollár a piaci értéke.

A Yahoo előző, 2001-ben meghirdetett részvény visszavásárlási programját nemrégiben fejezte be: ekkor 500 millió dollár értékben vásároltak meg saját részvényeket. Végül 325 millió dollár értékben, 38 millió részvény megvételére került sor, amiből 165 millió dollárt 2005 első negyedévében költöttek el. A fennmaradó 175 millió dollár még folyamatban lévő összetett részvény-visszavásárlási tranzakcióknak szolgál alapul.

A Yahoo részvényei e hírek hatására már a csütörtöki kereskedés kezdete előtt csaknem négy százalékkal, 31,95 dollárra drágultak az Inet-rendszerében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik