Belföld

Húsvétig egymillió utast vár Ferihegy

Január után az év második hónapjában is 30 százalékkal nőtt a forgalom, s húsvétkor várhatóan átlépi az egymilliót a Budapest Airport utasainak száma.

A Budapest Airport közleménye szerint a hónap végén érvénybe lépő nyári menetrend számos új járattal bővíti majd a budapesti reptér kínálatát, így további bővülés várható.

A Budapest Airport adatai szerint januárban 33 százalékkal, az év második hónapjában több mint 30 százalékkal nőtt a ferihegyi repülőtér utasforgalma. 432 664 utast regisztráltak februárban, és a két első hónap alatt összesen közel 900 ezer utas fordult meg Ferihegyen. A low cost légitársasággal utazók száma meghaladta a 136 ezret, az összes forgalom közel egyharmadát már a fapadosok utasai teszik ki.

Április 1-jével érvénybe lépő nyári menetrend számos új légitársaságot, és több új járatot tartalmaz. Ezek közül az első, a március 28-án startoló EUJet brit diszkont légitársaság, amely heti két járattal köti össze Budapestet Kent-tel.

A Budapest Airport Rt. 2,175 tonna repülőgépes áru-, és postaforgalmat bonyolított az év második hónapjában. Ez közel azonos a tavaly februárban mérthez képest.

Az Airports Council International (ACI) mérése szerint 2005 januárjában Európa repterein 8,1 százalékos volt a forgalombővülés, egész évre pedig 5 százalékos növekedést vár a szervezet. Ezzel szemben a budapesti repülőtér forgalma januárban 33, februárban 30 százalékkal bővült és az idei évre 17 százalékos emelkedéssel számol az üzemeltető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik