Belföld

UBS-alapok az OTP-nél

Az OTP Banknál áprilistól forgalmazzák az UBS, nemzetközi pénzügyi konzorcium öt jelentős befektetési alapját, amelyeknek portfólióját az európai, illetve az észak-amerikai részvények, kötvények adják.

Lantos Csaba, az OTP Bank Rt. vezérigazgató-helyettese az alapokról tartott szerdai tájékoztatón elmondta, hogy az OTP hálózatában forgalmazott öt új alap a módosabb befektetőket célozza meg elsősorban, azokat, akik nagyobb összegekkel szeretnének részt venni az európai és észak-amerikai befektetési piacokon.

Az öt alap az OTP Bank privát banki üzletágához kötődik, amely tavaly 15 százalékkal bővítette ügyfeleinek számát és év végére az üzletágnak már mintegy 9600 ügyfele volt. A forgalmat tekintve az üzletágban kezelt vagyon tavaly 42 százalékkal emelkedett és 2004 végére elérte a 242 milliárd forintot, amely 33-34 százalékos piaci részesedésnek felel meg.

Az OTP Bank intézményi és lakossági ügyfelei által értékpapírokban tartott eszközök értéke tavaly az év végén elérte az 1525,37 milliárd forintot, szemben az előző év végi 1118,56 milliárd forinttal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik