Belföld

A Mol és az INA 800 milliót költ horvát finomítóira

A Mol és a horvát INA 800-900 millió dollár értékű átfogó projektről állapodott meg, hogy korszerűsítsék az INA finomítói kapacitását.

A Mol közleménye szerint március 22-én az INA Felügyelő Bizottsága egy 800-900 millió dollár értékű átfogó finomítói korszerűsítési projektet hagyott jóvá (mintegy 4,5 milliárd horvát kuna), amelynek köszönhetően a horvát társaság létesítményei 2009-re Európa legfejlettebb olajfinomítói közé kerülhetnek.

Az átfogó korszerűsítési terv keretében már elkezdődtek Sisak térségében a kénmentesítő üzem munkálatai, és ennek eredményeként 2006-ra jobb minőségű üzemanyagok gyártása válik lehetővé, káros kibocsátások nélkül.

A terv a finomítói kapacitás évi 7,7 millió tonnára történő bővítését és az Euro V szabvány teljesítését teszi lehetővé. Mindez nem csak versenyelőnyt ad a vállalatnak, hanem fokozottan környezetbarát technológia alkalmazását is jelenti. A projekt a megvalósítás során a finomítói kapacitásokat egyetlen, két helyen működő finomítóként kezeli, amely integrált piacvezérelt irányítást, tervezést, előállítást és logisztikát jelent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik