Belföld

Egy MÁV-vezető is bírálta a tender eredményét

A vasúttársaság pénzügyi vezérigazgató-helyettese sem ért egyet az elővárosi villamos motorvonatok vásárlására és üzemeltetésére kiírt MÁV-tender eredményszámításával – adta hírül az Index internetes újság.

Ökrös András az Indexnek elmondta, hogy szerinte a pályázó beruházási részlege által készített számításokat a MÁV pénzügyeseinek át kellett volna számolniuk. Ökrös elárulta, hogy múlt csütörtökön haladékot kért a MÁV menedzsmentjétől, és az igazgatóságától is, de nem fogadták el a javaslatát.

“Nem állítom, hogy a MÁV rosszul döntött a tender győzteséről, de szerintem nem mondhatjuk kellően megalapozottan, hogy jó döntés született. Ehhez szükség lett volna arra, hogy az értékelést végzőktől független MÁV-os szakemberek átnézzék a számítást” – foglalta össze álláspontját Ökrös András az Indexnek. Szerinte a bírálók nem alkalmazták a jelenértékszámítást.

A vezérigazgató-helyettes szerint egy 30 év múlva esedékes euró ma mindössze 23 centet ér – végig 5 százalékos kamatot feltételezve.

Kivonulással is fenyeget a Bombardier

Ulrich Bieger, a tenderen második helyezést elért cég, a Bombardier német érdekeltségének szóvivője az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy szerdán juttatják el a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz a tenderértékeléssel kapcsolatos kifogásukat levélben, azonban a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz szerdán délig nem érkezett jogorvoslati kérelem a cégtől.

A Bombardier korábban jelezte, kedvezőtlen döntés esetén végső esetben felülvizsgálják magyarországi befektetéseiket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik