Belföld

Drága lesz az M6-os városi szakasza

A Vegyépszer építheti meg a Népszabadság információi szerint az M6-os autópálya M0-ás és az érdi tető közti 11,4 kilométeres szakaszát. A lakott területen haladó, rendkívül költséges beruházás közbeszerzési eljárásának eredményét pénteken hirdetik ki.

Két szakaszban épül meg az M6-os autópálya a főváros és Dunaújváros között. Az új sztráda hosszabb, hatvan kilométeres szakaszát – a német és osztrák befektetők által alapított – az M6 Duna Koncessziós Autópálya Rt.-nek szerződés szerint 2006 márciusában kell ideiglenesen forgalomba helyeznie.

A mintegy 120 milliárd forintba kerülő, tavaly év vége óta épülő koncessziós autópályát teljessé tevő – összesen 11,4 kilométeres – fővárosi bevezető szakasz viszont állami beruházás lesz. Ez a szakasz szintén 2006 márciusában helyezhető ideiglenesen forgalomba.

A projekt bonyolultságát mutatja, hogy a hírek szerint az M0-ás autóúthoz vezető pályaszakaszokkal együtt 11,4 kilométeres gyorsforgalmi út építési ára önmagában nem haladja majd meg a 12-14 milliárd forintot. A beruházás teljes költsége azonban a kapcsolódó építési feladatokkal együtt ennek az összegnek várhatóan a többszöröse lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik