Belföld

Csökkent az Oracle profitja

A második legnagyobb szoftvergyártónak a harmadik pénzügyi negyedéves nyeresége a PeopleSoft felvásárlása miatt 15 százalékkal csökkent.

Az árbevétel az egy évvel korábbi 2,51 milliárd dollárról 2,95 milliárd dollárra nőtt, miközben a profit 635 millió dollárról 540 millióra csökkent.

Az új szoftverlicencekből származó bevételek 15 százalékkal, 795 millió dollárra nőttek az egy évvel korábbi adatokhoz képest, ám az üzleti alkalmazások piacán – ahol a német SAP-val versenyez – gyengébben teljesített a vállalat. Itt a licencekből 152 millió dollár folyt be, ám ebből 31 milliót a PeopleSoft hozott a konyhára, ami azt jelenti, hogy az Oracle saját eredménye elmaradt a tavalyi 140 milliós szinttől.

Az Oracle győzelmével szerdán zárult le az a háromhetes licitháború, amelyet az SAP AG-val vívott a Retek Inc. kiskereskedelmi szoftvereket előállító cégért. Az Oracle ezzel valamelyest növeli majd a világpiacon 55 százalékos részesedéssel bíró SAP mögötti, jelenleg 32 százalékos lemaradását. Az SAP nem kommentálta a hírt, de a cég részvényárfolyama 0,5 százalékot esett. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik